• Eksterna matura za upis u srednju školu u trajanju od dvije sedmice organizovana je početkom juna 2018.godine. Pripremnu nastavu je pohađalo 15 učenika.
  • Kurs daktilografije – u okviru Centra za cjeloživotno učenje, između ostalog vršimo i obuku za desetoprstno slijepo kucanje na računaru. Obuka traje 30 časova. Također, pored obuke polaznicima je omogućeno i polaganje klase.
  • Kursevi stranih jezika (engleski i njemački jezik)
  • Kurs informatike (Word, Windows, Excel, OS Windows i MS Office)
  • Studijska posjeta JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”: Bilateralna ekspertska razmjena iskustava, mišljenja i primjera dobrih praksi u oblasti obrazovanja odraslih, između Makedonije i Bosne i Hercegovine, održana 08. 05. 2018. godine.

Studijska posjeta JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”: Bilateralna ekspertska razmjena iskustava, mišljenja i primjera dobrih praksi u oblasti obrazovanja odraslih, između Makedonije i Bosne i Hercegovine, održana 08. 05. 2018. godine.

U svrhu jačanja regionalne saradnje, kao i razvoja i unapređenja sistema obrazovanja odraslih, u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini, predstavnici Centra za cjeloživotno učenje, Nacionalne agencije za obrazovne programe i mobilnost, Centra za obrazovanje odraslih i radničkih univerziteta iz Makedonije, u pratnji predstavnika DVV International – Ureda za BiH, 08. maja 2018. godine posjetili su JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”.
Prepoznavši značaj ove posjete, gostima iz Makedonije prezentirana su dosadašnja postignuća u oblasti obrazovanja odraslih, historijat ustanove, aktivnosti kojima se bavio nekadašnji Radnički univerzitet “Đuro Đaković” Sarajevo, te izmjene u strukturi ustanove, koje su se dešavale do danas. Naročita pažnja posvećena je značaju dugogodišnje uspješne saradnje sa DVV International – Uredom za BiH, te zajedničkim projektima: Škola andragoga, časopis “Obrazovanje odraslih/Adult Education” i osnivanje i registracija “Centra za cjeloživotno učenje”. U okviru posjete Bosanskom kulturnom centru KS, gosti su imali priliku boraviti u novoopremljenom prostoru Centra za cjeloživotno učenje, a također posjetiti i Veliku dvoranu, Galeriju i Foaje, u kojem su posjetioci mogli, između ostalog vidjeti i izložbu radova nastalih u sklopu radionica “Club-a 50+”. Uzvratna studijska posjeta realizirana je u septembru 2018. godine.

U sklopu višegodišnje saradnje, DVV International – Ureda za BiH i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, studenti treće godine Odsjeka za pedagogiju su u okviru andragoške prakse, kako je to i uobičajeno svake godine, posjetili DVV International – Ured za BiH i prostorije Centra za cjeloživotno učenje JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”.
DVV International, je stručna organizacija koja podržava razvoj struktura i pojedinaca i koja nastoji osigurati samoodrživost sistema obrazovanja odraslih, andragoško usmjeravanje mladih osoba i studenata. Direktor Ureda dr. sc. Emir Avdagić je tim povodom u svom obraćanju i razgovoru sa studentima govorio o stanju obrazovanja odraslih u BiH i regionu, ali i o globalnim i evropskim perspektivama razvoja obrazovanja odraslih. Studenti su imali priliku da se na primjerima iz prakse projektnog djelovanja u BiH bliže upoznaju s ciljevima, misijom i načinom rada DVV Internationala u našoj zemlji.